Crisalide
Filozofie domestică, sau prețul unui surâs

        Nu costă nimic.
         Îi îmbogățește pe cei care îl primesc, fără a-i sărăci pe cei ce-l oferă.
        Nu trăiește decât o clipă, dar amintirea lui supraviețuiește uneori o eternitate.
        Nimeni nu e atât de bogat încât să se poată descurca fără el și nimeni atât de sărac după ce i-a cunoscut avantajele.
        Aduce fericire în cămine, cultivă bunăvoința într-o afacere și este parola prieteniei.
        Poartă odihna celor obosiți, speranța celor descurajați, lumina soarelui pentru cei triști și este cel mai bun antidot al naturii pentru necazuri.
        Totuși, nu poate fi cumpărat, cerșit, împrumutat sau furat, căci nu servește la nimic până nu este dăruit
        Şi dacă în ultima clipă a agitației de Crăciun vânzătorii vor fi prea obosiți ca să ne zâmbească, putem să le dăruim noi un surâs?
        Căci nimeni nu are mai multă nevoie de un zâmbet decât cel care nu mai are nici unul de dăruit. (reclamă americană);

        Surâsul nostru oglindește bunăvoința. El luminează viața tuturor celor care îl văd. Pentru cei ce au văzut o duzină de oameni încruntându-se morocănoși sau întorcând capul, zâmbetul e ca ieșirea soarelui de după nori. Mai ales pentru cei care sunt stresați de șefi, clienți, profesori, părinți sau copii, un zâmbet poate servi ca ajutor în a înțelege că nimic nu e fără speranță - căci există bucurie pe lume.
        Un astfel de gest, de zâmbet, a adus lumina în sufletul meu într-o zi când totul părea întunecat, când furtuna (interioară) era pe cale de a se dezlănțui. Cu toate neajunsurile acelei zile, lucrurile s-au rezolvat, până la urmă, favorabil, iar seara, am avut o stare de mulțumire și recunoștință. Voi păstra mult timp în amintire surâsul și bunăvoința acelei persoane.
        O șefă de magazin mi-a spus că preferă să angajeze un vânzător care nu a terminat 10 clase dacă are un zâmbet plăcut, mai degrabă decât să angajeze un specialist în marketing cu un chip întunecat.
        Chinezi antici dețineau o mare înțelepciune - înțelepciunea vieții și aveau un proverb pe care ar trebui să ni-l întipărim în minte: Un om care nu știe să zâmbească nu trebuie să-și deschidă magazin. Acțiunile spun mai multe decât cuvintele, iar un surâs spune: Îmi placi. Mă faci fericit. Mă bucur să te văd.
        Efectul zâmbetului este atotputernic - chiar dacă nu se vede. Ne putem lesne da seama dacă cel cu care vorbim la telefon zâmbește sau este încruntat și morocănos. Zâmbetul se oglindește în voce. Vorbesc de surâsul adevărat, ce încălzește inimile și vine din suflet, acel surâs ce se vinde scump pe piața zâmbetelor.
        Să încercăm să zâmbim mai des. Nu ne costă nimic. Din contră, vom câștiga simpatii.